La Faurie en omstreken

La Faurie is een heerlijke plek waar het ook voor kinderen goed toeven is. De tuin is, met schommel, zandbak, zwembad en genoeg ruimte om te rennen en voetballen, met mooi weer je eerste toevluchtsoord. Maar juist met klein grut (en ook het grote) wil je er af en toe uit. Dan kun je natuurlijk naar de geitenweide van de buren. Maar soms als het een keer niet warm genoeg is om te lummelen of zonnebaden, zoek je misschien net even een ander uitstapje. Hieronder suggesties die we zelf (kinderen van 8 en 6) kunnen aanbevelen.

La Licorne in Lusignac

La Faurie ligt in een prachtig heuvellandschap en ook jonge beentjes kunnen een korte wandeling aan. Trek laarzen/wandelschoenen aan, neem camera en verrekijker mee, hijs de jongste in een draagzak en loop dwars door het veld naar Lusignac. Onderweg kom je langs een beekje vol met kikkers, de sprinkhanen schieten voor je weg en met mazzel zie je een of meer roofvogels, haas of zelfs een vos. Neem een chocola chaud of appelsapje bij Café La Licorne (open van 17h-22:30), puf uit en zorg dat er thuis iets lekkers in het verschiet ligt (pannenkoeken oid).

Op woensdagochtend is er markt in Périgueux, een prachtig oud stadje ten zuid-oosten van La Faurie op ongeveer 45 minuten rijden. Parkeer in garage Indigo en loop via de smalle straatjes langs chique kleding- en chocoladewinkels, de messenspecialist, zeldzame toko, aardbeien-, asperge- en foie grasverkopers richting Place de la Clautre, bij de 12e/19eeuwse kathedraal. Haal wat je nodig hebt voor het avondeten, drink een kop koffie met een verse pain au raisins van de markt en rij dan naar het onooglijke industrieterrein(tje) van Périgueux. Daar vind je indoor speelparadijs Wakari (woensdag, zaterdag en zondag open van 0930-19h) voor een paar uur klimmen, glijden en springen en dolgelukkige kroost. 
Wil je lekker zwemmen in een rivier, rij dan een kwartiertje naar Aubeterre, waar je op de Camping municipal een echt strand (aan de Dronne) vindt. Natuurlijk met schommels en klimrekken. Aubeterre ligt hoog boven de rivier en is een bezoekje meer dan waard.

De herfst is een heerlijk jaargetijde om in Vakantiehuis LaFaurie te verblijven. Door de ligging in het zuiden van Frankrijk is het er vaak nog heerlijk toeven in het vroege herfstzonnetje. Ook een ideaal moment om vijgen uit de enorme vijgenboom te plukken of walnoten in de buurt te gaan zoeken! Kun je met een lekker kaasje en worstje van de markt er weer een heerlijke avond van maken.

Grappig om de Kerst- en oud&nieuw-tijd in La Faurie met omliggende dorpen en steden te vergelijken met hoe dat er in Nederland uitziet. De straten zijn versierd net als bij ons, maar minder “luidruchtig”. Buiten tegen de gevels aan staan versierde kerstbomen. Ieder dorp heeft zijn eigen kleur strikken om de boom mee te versieren. Geen ballen en engeltjes dus. Overal oesterkraampjes. Veel oesters. De Fransen eten oesters waar wij aan de oliebollen gaan. Niet dat ze geen zoete dingen hebben…